Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

45e Asopos Najaarswedstrijden

 door dhr. Bronsgeest

Zaterdag 24 oktober arriveerde het 138e bestuur onchristelijk vroeg in Amsterdam. De eerste zonnestralen deden het spiegelgladde water van de Bosbaan glinsteren. Dit weekend stond een groot aantal roeiers der G.S.R. ‘Aegir’ op het punt hun eerste wedstrijdervaring op te doen en wel op de 45e Asopos Najaarswedstrijden. Elk van hen voelde dan ook de gezonde zenuwen. Het bestuur had het volste vertrouwen en dat vertrouwen was (zeker op de zaterdag) gegrond.

Waar drie damesploegen in de kwartfinale van het onervaren C4+ veld strandden, moesten drie andere ploegen in de halve finale van datzelfde veld hun meerdere erkennen in de ploegen van andere verenigingen. In het ervaren C4+ veld slaagde mejuffrouw Batelaan, mejuffrouw Ratering, mejuffrouw Drent en mejuffrouw Brus er wel in om de A-finale te behalen en veroverden daarin een vijfde plek.

De meer lichte dan zware eerstejaars 8+ met aan boord de heren Dijkhof, Hummelink, De Boer, Verburg, Van der Hoeven, Bodewes, Hillenbrand en Bergsma en stuurvrouwe Leeuwerik plaatse zich met een tweede plek voor de A-finale en roeiden daarin naar een vierde plek. Een mooie afsluiter van een goede zaterdag.

 

Zondag 25 oktober was het aan de vele herenploegen, de lichte dames 4* en lichte dame mejuffrouw Dam in de skiff om het goede roeien van zaterdag voort te zetten en de gelegde lat te halen. Met het ingaan van de wintertijd die zaterdag op zondag, en met dus een uur extra aan slaap, een te halen lat zou je denken. Helaas, het tegendeel bleek.

Na materiaalpech leek de als eerst startende herenploeg al in de voorwedstrijd terug naar huis te mogen, maar een kleine babbel met de wedstrijdleiding later mochten de mannen alsnog starten en strandden zij later die dag in de halve finale. Door een fatale snoek van de ene en een te trage race van de andere kwamen twee andere herenploegen helaas niet verder dan de voorwedstrijd. Drie andere ploegen knokten zich terug via de herkansingen, maar ook zij strandden in de halve finales.

Dan de lichte dames, bij gebrek aan inschrijvingen en een enkele terugtrekking (te interpreteren als ‘bij gebrek aan ballen bij de andere lichte dames skiffeuses in Nederland’) kwam mejuffrouw Dam uit in het DN 1x veld. Helaas en niet geheel onverwacht bleek dit een te sterk veld voor haar te zijn. Wel pakte zij ruim een straatlengte op de enige andere uit het M18 1x veld meegekomen tegenstandster.

De andere lichte dames ploeg van die dag, de lichte dames 4* met mejuffrouw Van Loenen, mejuffrouw Kjosas, mejuffrouw Slim, mejuffrouw Baas en stuurvrouwe Westervoorde pakte helaas geen straatlengte. Nee, na een felle start kwam een taai middenstuk waarin de lichte dames het helaas moesten afleggen. Een uiteindelijke vierde plek in de A-finale was het resultaat. Een mooie afsluiting van een aardige zondag en van een al met al goed weekend.

45e Asopos Najaarswedstrijden 

Door mej. Joustra

Zaterdag was het de beurt aan de dames van de Najaarsbokaal om het spiegelgladde water van de Bosbaan over te varen. Voor mej. van Esch, mej. Kouwenhoven, mej. Ruitenbeek en mej. Hamming gestuurd door mej. Van der Wel de tweede wedstrijd van de Najaarsbokaal, met deze keer de helft van de afstand van de Knorrensteijn Memorial Regatta en geen keerboei. Na een sterke eerste 500 meter is er een keurige tweede plek veilig gesteld in de voorwedstrijd wat betekende dat ze in de halve finale nogmaals de baan over moesten.  Na een zware halve finale bleek de tijd helaas niet genoeg om door te gaan naar de finale. In het zware veld met veel ouderejaars competitieroeiers zijn zij toch nog 18e geworden op deze mooie roeidag op de Bosbaan. Op naar de laatste wedstrijd van de Najaarsbokaal!