Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
Amstelbeker 2.jpgAmstelbeker.jpg

Amstelbeker 

Door dhr. Bronsgeest

Na de grootste overwinning op de Eem en het goddelijke, maar bovenal komische Amstelbeker diner op de Hoop van de dag ervoor was het op zondag 27 september aan de roeiers en roeisters van Aegir om de rode ster hoog te houden. Aan hen de taak om op het 750 meter lange stuk Amstel tussen de Nieuwe Amstelbrug en de Berlage Brug de Palm- en Fortunabeker te veroveren.

Met mejuffrouw Hogenhuis als stuur en in de boot de ervaren rotten Van Blitterswijk sr. en Peeters met jonge honden Van Velde, Bletsis, Schepers, Wouters, Kruse en Van Blitterswijk jr. zetten de heren in de timetrial een tijd van 2:08,7 neer. Laga werd geloot, in de daaropvolgende boord- aan boordrace bleken de heren uit Delft helaas een maatje te groot en daarmee was de wedstrijd voor onse mannen jammer genoeg afgelopen.

Bij de dames stapten mejuffrouw Kamp, Stam, Austie, Grevers, Heimovaara, Van Haaren, Karsten en Huijzer in de door mejuffrouw Hulst gestuurde boot. Hun timetrial verliep zoals The Boat Race van drie jaar geleden. Lag daar op de Thames een gestoorde Australische zwemmer in de weg, hier op de Amstel was een sloep. Ternauwernood wist mejuffrouw Hulst deze maniak te ontwijken, maar het kwaad was al geschied: kostbare secondes werden verloren. In de daaropvolgende boord- aan boordrace werd Skadi geloot en deze Rotterdamse reuzinnen roeiden onze Groningse schoonheden helaas naar huis.

De Amstelbeker leek voor Aegir te zijn afgelopen ware het niet dat deze race haar Ie lustrum vierde. Om 17 uur stipt steeg onder toeziend oog van Mac de drone van grote broer en kersverse BLIKker Hugo Janse op. Met een topsnelheid van 138 km/uur vernederde hij onder andere de technologische concurrentie uit Leiden. Het eerste Amstelbekerblik voor de G.S.R. was een feit!