Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Waarde Lenteleden,

U heeft laatst uw eerste roeihalen gemaakt, of u bent dat nog van plan. Ondertussen hoort u van wedstrijd en competitieroeiers prachtige verhalen over de pittige Heineken Roeivierkamp, het slechte water van de Willem-Alexander baan en de vele blikken die Aegir rijk is. 

U denkt, "oh nee, ik moet wachten tot oktober (de Asopos najaarswedstrijden) voordat ik mijn eerste wedstrijd mag starten". Niets is minder waar! Sinds een aantal jaren is er de Lentebokaal speciaal voor lenteleden. Vijf wedstrijden verspreid over het land waarvan er minstens drie gestart dienen te worden. Het is ook mogelijk om losse wedstrijden te starten. Heeft u hier interesse in? Schroom dan niet en neem contact op met uw Commissaris Competitie- en Fuifroeien via c3@gsraegir.nl

Heren Overnaedsche 4.JPG

LENTEBOKAAL

Gyas Meerkamp 

Een meerkamp in eigen stad. 2,7 km met een slalom rondom de eilanden op het Hoornsemeer en een sprint van 400m. 2017 is het eerste jaar waarin de wedstrijd is georganiseerd en het zal de openingswedstrijd van de Lentebokaal.

EDR (Euros Drienerlo Regatta)

Deze wedstrijd is een tweekamp over 1500m en 450m en vindt plaats op het Twentschekanaal in Enschede.De ploegen roeien in blokken naar de start, vanwaar een 1,5 km lange achtervolgingsrace van start gaat met als finish de vlotten van Euros. Hierna krijgen de ploegen een paar minuten de tijd om uit te roeien voordat ze moeten omdraaien om op te lijnen voor de 450m boord-aan-boord-race. Ook bij deze wedstrijd zal een feest worden georganiseerd. 

Asopos Driekamp 

De enige driekamp die u zult starten binnen deze bokaal. U zult, samen met uw ploeg op zaterdag 250m, 500m en 1500m  roeien op de Dwarswatering voor Asopos de Vliet in Leiden in een achtervolgingsrace. 

Okeanos Competitie Sprint 

Dit is de kennismaking met de Bosbaan voor de meesten van u. De roeiers sprinten twee keer 500m boord-aan-boord met 5 andere tegenstanders, een voorwedstrijd en een finale.

Orca Slotwedstrijden

De Orca slotwedstrijden zijn het traditionele einde van het competitieseizoen. Deze wedstrijd vindt plaats op de Bosbaan te Amsterdam, de afstand zal 1000m zijn. Aan deze wedstrijden doen de beste twintig ploegen van de C4+ competitie mee. Ook doen de roeiers van de Gyas Lentebokaal mee. Aan het einde van de dag zal de winnaar van de bokaal bekend gemaakt worden door de Competitie Commissaris van Gyas.

Lentebokaal 2019.JPGLentebokaal 2019