Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Waarde competitieroeiers,

Sinds de ploegjesinstallatie maakt u allen deel uit van een officiële Aegirploeg. De voorbereiding voor het wedstrijdseizoen kan dan ook beginnen. Het Nationaal Overleg Orgaan Competitieroeien, kortweg NOOC, organiseert elk jaar de bokaal voor eerstejaars competitieroeiers. Hiernaast zult u meer informatie vinden over de data en de aard van de wedstrijden die deel uitmaken van deze bokaal.

Daarnaast is het ook mogelijk om de Okeanos Sprintbokaal te starten, georganiseerd door de Amsterdamse R.S.V.U. Okeanos. De ploegen die deze bokaal starten zullen drie van de vijf wedstrijden moeten starten. Doe je dit niet dan staat daar wederom een boete voor jullie zelf tegenover. 

Voor degenen die de bokalen niet starten is het mogelijk losse wedstrijden te starten. Geeft u zich hiervoor op bij uw C3.

Meer informatie vindt u hier over het NOOC eerstejaars C4+ klassement en de NOOC eerstejaars C4+ bokaal.

Rottebokaal 4.jpgWillem HNOT.jpgNOOC 2NOOC 1

NOOC C4+ Bokaal

 • 25/26 maart: HNOT, Hilvarenbeek
 • 15/16 april: Skoll Cup, Bosbaan
 • 29/30 april: Rottebokaal, Willem-Alexander Baan
 • 13/14 mei: PEiL, Delft
 • 27/28 mei: EDR, Enschede
 • 17/18 juni: Orca Competitie Slotwedstrijden/NSK C4+ roeien, Bosbaan

Heineken NOOC Openingstoernooi

In het laatste weekend van maart zullen de C4+en op zaterdag en zondag twee maal in een timetrial varen over een afstand van 500 meter. Deze twee voorwedstrijden zullen gevolgd worden door een boord-aan-boord finale. De beste twee tijden tellen voor het eindklassement en tevens kunnen hiermee de eerste punten voor de NOOC C4+ competitie behaald worden.

Er verschijnen ongeveer 360 eerstejaarsploegen aan de start, daarom is de competitie onderverdeeld in poules. Dit zijn je directe tegenstanders. De poule-indeling voor het Heineken NOOC Openingstoernooi wordt bepaald door een loting. Voor alle daaropvolgende wedstrijden worden de poules ingedeeld naar de gemiddelde tijd van alle daarvoor verroeide wedstrijden binnen de NOOC competitie, waarbij het slechtste resultaat niet wordt meegerekend vanaf de Skoll Cup. Hierbij worden de ploegen onderverdeeld in zes poules per sekse, waarbij een zesde deel van de ploegen welke het beste heeft gepresteerd tot dan toe wordt ingedeeld in Poule A, een zesde deel van de ploegen die vervolgens het beste heeft gepresteerd wordt ingedeeld in Poule B etc.

In iedere poule is het mogelijk om te blikken. Maar dan moet je wel eerste worden in de A-finale!

Naast al het roeispektakel dat beide dagen van zonsopgang tot zonsondergang doorgaat is er naast het roeien ook nog genoeg te beleven. ’s Middags zal er een DJ de toeschouwers voorzien van de nodige beats. Tot slot zal er ook dit jaar op zaterdagavond een fantastische partij georganiseerd worden met de bijbehorende ‘tent-met-paal’. Dit feest is ieder jaar een enorm succes. Het met woorden omschrijven hiervan is lastig. Opdat een Aegirploeg de string uit de paal mag trekken!  

Skoll Cup

De Skoll Cup is de eerste competitiewedstrijd op de Bosbaan te Amsterdam. Deze wedstrijd wordt boord-aan-boord verroeid over 1000 meter. Na afloop van de wedstrijd wordt elk jaar een feest georganiseerd op Skoll. 

Rottebokaal

Sinds 2015 is de SRG vervangen voor de Rottebokaal, die net zoals de Skoll Cup boord-aan-boord wordt verroeid over 1000 meter. Deze wedstrijd is ook in 2015 verhuist van de Rotte naar de Willem-Alexander baan gelegen te Zevenhuizen. Zaterdag avond is er een feest in de BikiniBar, de 'Rhino' van het R,S.C. 

PEi'L (Proteus-Eretes in 't Lang)

Niet alleen de wedtrijdroeiers roeien een lange race op de Schie, u ook! In een achtervolgingsrace (zoals op de HNOT) roeit u 4500 meter. Tijdens deze race kunt u menig bootje inhalen of word u zelf ingehaald, het is een taaie race, maar zodra u over de finish komt bent u met uw ploeg helemaal euforisch. Op de zaterdag avond kunt u genieten van een feest op de organiserende vereniging: Proteus-Eretes.

Euros Drienerlo Regatta 

Deze wedstrijd is een tweekamp over 1500 en 450 meter en vindt plaats op het Twentekanaal in EnschedeDe ploegen roeien in blokken naar de start, vanwaar een 1,5 km lange achtervolgingsrace van start gaat met als finish de vlotten van Euros. Hierna krijgen de ploegen een paar minuten de tijd om uit te roeien voordat ze moeten omdraaien om op te lijnen voor de 450m boord-aan-boord-race. Ook bij deze wedstrijd zal een feest worden georganiseerd. Na deze wedstrijd, als alle punten zijn geteld van de EDR, zal de winnaar van de NOOC Bokaal bekend zijn.

Orca Slotwedstrijden

De Orca slotwedstrijden zijn het traditionele einde van het competitieseizoen op de Bosbaan in Amsterdam. Aan deze wedstrijden doen de beste twintig ploegen van de C4+ competitie mee. De winnaar van deze wedstrijden zal het NSK winnen. 

OKEANOS SPRINTBOKAAL

Het klassement wordt opgemaakt over vijf of zes wedstrijden, afhankelijk van het nummer waarin je de Sprintbokaal start.

 • 1 april 2017: Aegir’s Lentesprint, Groningen;
 • 22 april 2017: IDTS Carpit Noctem, Amsterdam;
 • 29 en 30 mei 2017: Rottebokaal, Rotterdam;
 • 27 en 28 mei 2017: Grolsch Euros Drienerlo Regatta (EDR), Enschede;
 • 10 juni 2017: Heineken Okeanos Competitie Sprint (HOCS), Bosbaan te Amsterdam.

Heineken NOOC Openingstoernooi

De Okeanos Sprintbokaal roeiers zijn op het meest legendarische weekend van het jaar ook welkom. In het laatste weekend van maart zullen de C4+en op zaterdag en zondag een maal een timetrial varen over een afstand van 500 meter. De voorwedstrijd zal gevolgd worden door een boord-aan-boord finale. De beste tijd teltvoor het eindklassement en tevens kunnen hiermee de eerste punten voor de Okeanos Sprintbokaal behaald worden.

Nereus Carpit Noctem

De week na de Skoll Cup krijgen de Okeanos Sprintroeiers de tweede kans om zich te bewijzen tegenover alle andere studenten roeiverenigingen. Op de Amstel zullen zij een 2500m achtervolgingsrace en een 250m boord-aan-boordrace roeien, Het resultaat van beide afstanden bepaalt welke 8 ploegen doorgaan naar de kwart-finales. De beste 8 ploegen zullen hierna boord-aan-boord met een tegenstander 250m moeten roeien voor Nereus. De beste 4 ploegen van de kwart-finale gaan door naar de halve-finale en de top 2 ploegen zullen s'avonds, onder begeleiding van verlichting, rook en geluid de finale voor Nereus roeien.

PEi'K (Proteus-Eretes in 't Kort)

De Schie is het vaarwater van menig wedstrijd, zo ook de PEi'K, Op zaterdag middag, na de PEi'L, starten zo'n 80 ploegen. Zij zullen voor Proteus-Eretes 450m boord-aan-boord sprinten richting de finish. Zeker een wedstrijd die de moeite waard is om te starten!

Euros Drienerlo Regatta

Zie de vorige EDR beschrijving

Okeanos Competitie Sprint

De avond voor de Orca Slot is de laatste wedstrijd van de Okeanos Sprintbokaal. De laatste kans om punten te pakken voor de bokaal. Dit is tevens ook de kennismaking met de Bosbaan voor velen van u. De roeiers sprinten ditmaal twee keer 500m boord-aan-boord met 5 andere tegenstanders, een voorwedstrijd en een finale.