Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Oefeningen

Tubben:

Veel druk, lage snelheid. Gaat allemaal veel langzamer dus veel denk tijd en veel gevoel. Altijd een training mee beginnen. Hier kom je goed door in de stemming.

Stop 1 & 3:

Oefening om samen los te komen en om samen in 3 te komen. Ook is de stop drie oefening een stopmoment waarbij je goed kunt voelen waar het punt van klaar zitten is, vanuit waar je dus ook mag oprijden. Je kunt dit uitvoeren tijdens tubben of met de hele boot. Met stop 1 goed opletten dat er na stop 1 geen stopmoment in de haal ontstaat, de beweging is in stop 1 namelijk doorgaant. Wel kan stop 1 handig zijn als de boot ongelijk zit in de uittik, maar gebruik vooral stop 3.

Uitlengen van achter:

Oefening om boven water volledig gelijk te komen. Alleen armen goed letten op niet gebruiken van de schouders en rug. Als je de slides op gaat altijd goed letten op het klaarzitten en ten alle tijden veel rust tijdens de oefening. Goed te combineren met stop 3. Tubbend of met de hele boot. Zorg ervoor dat de roeiers met alleen armen niet aan hun armen gaan trekken, het is dan alleen echt de haal meenemen.

Uitlengen van voren:

Oefening om onder water gelijk te komen. Altijd houdingen checken voorin en doel is om de rug zo lang mogelijk uit te stellen en om voor goed sterk te blijven zitten. Niet te ver willen rijken voor. Alleen benen is echt alleen benen, rug erbij betekent wel zo lang mogelijk schuiven. Armen erbij betekent niet reupen maar rustig en sterk afmaken. Oefening alleen tubbend uitvoeren.

Opbouw oefeningen:

Light light-medium light-strong, voelen om echt een sterk 2e deel te hebben.

Halve boot strong, halve boot light. Voelen waar iedereen kracht zet.

Luchthaal:

Een haal boven water maken en dan intikken zonder daarna de haal onderwater voort te zetten. Kan goed gebruikt worden als de roeiers traag zijn voorin. Hiermee kan je ervoor zorgen dat de roeiers scherper en gelijk intikken.

Groot mogelijke afstand afleggen in zo min mogelijk halen:

Oefening om te zorgen dat de roeiers veel tijd nemen boven water, op deze manier kunnen de roeiers aanvoelen hoe de boot onder je door moet glijden. Erg handig als de roeiers racen op de slides, of gehaast van de uittik naar stop 3 gaan.

Kwart of halve bank light - medium - strong - doorbouwen - hele bank doorbouwen:

Oefening om te leren klaarzitten, plaatsen en samen bewegen. Niet nodig in het competitieroeien maar leuk om eens aan te bieden. Zal waarschijnlijk niet heel goed gaan maar je kunt het ook in rustig tempo doen.