Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden
ZRB 1.jpgDames 2.jpg11699034_757791904318596_2106171926401292005_o.jpg

ROEIEN op Aegir

Introductieperiode (BLIK)

Op Aegir begint iedereen met de introductieperiode, de BLIK. Tijdens deze periode maken alle nieuwe leden kennis met het roeien, de vereniging en haar tradities en het studentenleven. Lees hier meer over BLIK.

Na de introductieperiode begint de selectieperiode waarna gekozen kan worden voor het Wedstrijd- danwel Competitieroeien.

Wedstrijdroeien

“Real athletes row, everyone else just plays games”

De kans is groot dat je als eerstejaars op Aegir voor het eerst kennis maakt met roeien. Na de allereerste training zul je het misschien nog niet geloven, maar jij kunt over een aantal jaar tot de nationale of misschien zelfs internationale roeitop behoren! Dat is een van de dingen waarin het roeien vrijwel uniek is. Je wordt bij Aegir begeleid door een profcoach en zal de strijd aan gaan met de andere roeiverenigingen in Nederland.

Topsport

Voor het wedstrijdroeien doorloop je een selectie en wordt je ingeselecteerd in een eerstejaars wedstrijdploeg. Als wedstrijdroeier heb je een vast trainingsschema en train je met je ploeg en (professionele)wedstrijdcoach hard om wedstrijden te kunnen varen op nationaal niveau in de 8+ of als lichte dame in de 4*. Na het eerste jaar stroom je door in de middengroepen en train je in verschillende nummers om te kunnen presteren op (inter)nationaal niveau. Vele Aegirroeiers hebben al gestart op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Je hoeft nog niet goed te kunnen roeien om binnen een paar jaar op topniveau te zitten. Roeien is een sport die je snel goed op kan pakken.

Competitie-roeien 

Houd jij van een biertje, maar wil je wel je conditie op peil houden? Dan is het competitie-roeien op jouw lijf geschreven. Start wedstrijden door het hele land, maar pak ook tegelijk mooie feesten mee en train zo vaak je wilt. Op Aegir kan je daarnaast actief worden door bij een commissie, dispuut of Aegirhuis te gaan! Mocht je meer willen weten over de verschillende activiteiten waar je aan mee kan doen klik hier!