Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

 Introductie op Aegir 

 De Groninger Studenten Roeivereniging 'Aegir' kent twee introductieperiodes, namelijk de BLIK en de LenteBLIK. Het inschrijven voor de BLIK kan elk jaar tijdens de KEI-week en de inschrijvingen voor de LenteBLIK in het voorjaar (begin april). Buiten deze twee momenten om heeft Aegir geen instroommomenten gedurende het jaar. 

DSC_0136.JPGPloegjesbekendmaking
DSC_0039.JPG

Tijdens de (Lente)BLIK maak je in een korte periode kennis met de vereniging. Er worden verschillende evenementen georganiseerd, zodat je snel alle aspecten van de vereniging leert kennen. Zo worden er trainingsdagen georganiseerd, waar beginnende roeiers coaching krijgen van ervaren coaches! Zo krijg je de techniek sneller onder de knie. Daarnaast worden er borrels georganiseerd, zodat je snel je jaargenoten en de rest van de vereniging leert kennen. Kom deze fantastische studentensport beoefenen en wie weet sta jij over een aantal jaren misschien wel op een WK podium of zelfs op de Olympische Spelen! 

Zowel de BLIK als de LenteBLIK kosten rond de dertig euro. Op deze manier kan je op een laagdrempelige manier kennismaken met de roeisport! Je zult in deze periode leren roeien, kennismaken met de mooie tradities en historie van Aegir. Daarnaast maak je vrienden voor het leven! 

 Meer informatie? 

 De globale opbouw van de introductieperiode op Aegir is als volgt, tijdens de ploegjesbekendmaking leren ploegen elkaar kennen. Doordat elke ploeg een thema krijgt heb je zo je ploeg en coaches gevonden! Daarna worden er elke week roei-gerelateerde evenementen georganiseerd. Evenementen worden op maandag en donderdag georganiseerd. Ook wordt er elke maandag en donderdag gekookt, zodat je alleen maar hoeft aan te schuiven en toch kunt genieten van een lekkere maaltijd! Verder is elke ploeg natuurlijk vrij om te trainen wanneer zij willen. 

Daarnaast worden er ook sociale evenementen georganiseerd, waarbij je veel mensen zult leren kennen. Voorbeelden zijn: de jaarlijkse 90s partij, waarbij de outfits elk jaar beter worden; Henley Aegir-regatta waar je in je beste kleding zal laten zien hoe goed je roeitechniek al is; en racen-eten-speeddaten, waar eerst gestreden zal worden op de ergometer en daarna gezamenlijk gegeten wordt op Aegir. De (Lente)BLIK wordt afgesloten met een wedstrijd 'Van der Rijnst', waar alle ploegen het tegen elkaar zullen opnemen!

Leden die tijdens de LenteBLIK lid geworden zijn, doen ook mee met de 'gewone' BLIK. Hierna vorm je je uiteindelijke ploeg. 

Voor een impressie van Aegir kan je kijken op de Facebook pagina en de Instagram. Rond de introductieperiodes komt er meer informatie over het inschrijven en de planning op de website. Heb je nog vragen? Mail dan naar abactis@gsraegir.nl. 

DSC_0106.JPGDSC_0337.JPG