Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Persbericht

04 Sep 2017 | EN '13

GRONINGEN, 4 september 2017 

Het bestuur van de Groninger Studenten Roeivereniging Aegir heeft laten weten de vrouwonvriendelijke publicatie in het eigen verenigingsblad De Ster absoluut onacceptabel te vinden en neemt de kwestie hoog op. “De seksistische column is beneden alle peil en vooral richting onze vrouwelijke leden zwaar beledigend. Binnen Aegir moet iedereen zich prettig en veilig kunnen voelen bij het uitoefenen van de roeisport en andere verenigingsactiviteiten,” reageert praeses Sándor Kruse. 

Om een helder signaal af te geven aan haar leden en de buitenwereld zijn zowel de auteur van de column als de betrokke redacteur van het blad geschorst voor de duur van minimaal een jaar. Zij mogen gedurende deze periode op geen enkele wijze betrokken zijn bij de vereniging. 

Er zullen verder gesprekken plaatsvinden met alle leden om eventuele zorgen weg te nemen en herhaling te voorkomen. “Voor seksisme is geen plaats binnen onze mooie roeivereniging”, benadrukt Kruse. Naast de media zullen ook andere belanghebbenden, zoals de Rijksuniversiteit Groningen, sponsoren, oud-leden, en de nationale roeibonden worden benaderd en van nadere uitleg voorzien. 

Het bestuur van Aegir geeft verder te kennen het beleid van moedervereniging Vindicat volmondig te onderschrijven en wil tot eenzelfde herijking komen van de heersende omgangscultuur. Zondagavond 3 september is de G.S.R. Aegir vanwege de column voor een jaar geschorst van haar moedervereniging. Het bestuur accepteert deze zware sanctie, mede gelet op de eerdere maatschappelijke ophef en discussie rondom seksisme in het studentenleven. “Komend jaar zullen we hard werken aan herstel van het vertrouwen met Vindicat en ook andere stakeholders. En uiteraard nog harder roeien dan voorheen. Want daar draait het tenslotte allemaal om", aldus Kruse. 

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de Praeses der GSR Aegir Sándor Kruse op 0616386693 of praeses@gsraegir.nl.

terug