Groninger Studenten Roeivereniging Aegir

Login leden

Betersport.nl

07 Jun 2017 | M.K '13
Link naar de roeitrainers.

Thuis aan de slag met een roeitrainer

Tijdens het EK roeien van afgelopen zondag hebben ‘s Neerlands roeiers en roeisters zich van hun goede kanten laten zien: viermaal zilver voor de vrouwenboten (lichte dubbeltwee, dubbeltwee, dubbelvier en acht) en brons voor de mannenacht.

Het spreekt voor zich dat topsporters zoals Ilse Paulis en niet alleen op het water oefenen; om een strak roeischema te hanteren zul je ook buiten de reguliere tijdstippen moeten oefenen. Volgens Betersport.nl, waar roeitrainers worden verkocht, kennen oefenapparaten verschillende professionaliteitsniveaus. Deze niveaus zijn afhankelijk van het type systeem waarmee de weerstand wordt geregeld.

 

Typen roeitrainers

De minst professionele roeitrainers zijn hydraulisch aangedreven. Het weerstandssysteem van deze trainer is hydraulisch gas, wat ervoor zorgt dat de bewegingen die je maakt niet veel weghebben van echte roeibewegingen. Magnetische roeitrainers hebben een veel nauwkeuriger weerstand, en simuleren het roeien beter. Sporters die hun roeibewegingen liever nog realistischer willen hebben kunnen een het beste kiezen tussen een luchtweerstandtrainer of een waterroeitrainer. Trainers op luchtweerstand doen onder voor de trainers waar daadwerkelijk water in zit, maar zijn vriendelijker geprijsd. 

terug