Wedstrijdverslag Njord Najaarswedstrijden

Wedstrijdverslag Njord Najaarswedstrijden

Zaterdag 30 oktober 2021 vond de eerste editie van de Njord Najaarswedstrijden plaatst. Vanaf het terrein van Lijm & Cultuur in delft hebben de roeiers een time-trail gevaren van 1800 meter gevolgd door een sprint van 350 meter.

Vroeg in de ochtend stroomden de Aegir roeiers, stuurtjes en begeleiding vanuit de OCC en het bestuur het terrein van Lijm & Cultuur op. In de ochtendschemering en in bui die zo goed als de hele dag heeft aangebleven galmden de hitjes vanuit de Bowa over het terrein.

Hier en daar waren er wat probleempjes met het aanriggeren die opgelost moesten worden en de wedstrijd liep behoorlijk uit. Een uur later dan gepland werden alle ploegen, achter elkaar, doorgestart. Maar liefst zes Aegir ploegen schitterde dit blok op het water en hebben stuk voor stuk mooie tijden neergezet.

De 4* met mej. Vroege, mej. Hoff, mej. Attema, mej. Gosen en mej. Visscher werden 9e. Mej. Hoogendoorn, mej. Noe, mej. Hoogesteger, mej. Rebel en mej. Schreuder werden 14e in het D4* veld.

Lasciva behaalde de 3e plek in poule 1 van het DervC4+ veld, Moto werd 12e in poule 2 van het DervC4+ veld en Bolt wist 2e te worden in poule 3 van het Dervc4+ veld.

In poule 3 van het H4+ veld heeft Aegir ontzettend goed gepresteerd. Weerstand wist 3e te worden op beide afstanden. Nimèrsat had de snelste tijd op de 1800 meter en ook de 350 meter werd hard verroeid. Echter bleef de tijdswaarneming van deze sprint achterwege door een fout bij het klokken. Het gevolg hiervan was dat de mannen het blok daarna, volledig verregend en afgekoeld, opnieuw het water moesten betreden om deze afstand te roeien. Met een peloton aan Aegir leden ter aanmoediging op de kant wisten de heren een mooie tijd neer te zetten. Uiteindelijk heeft Nimèrsat dus op beide afstanden de winst behaald en nemen een welverdiende taart mee naar Groningen.

’s Middag roeide Vesper in poule 1 van het HErvC4+ veld en werd 10e. De 4+ met mej. Van Kempen, mej. Wolbers, mej. Kranenburg, mej. Meirink en mej. Beetsma werden 4e in poule 2!

De dag werd afgesloten met hitjes van dhr. De Jong en dhr. Van der Linden die de draaitafel bemanden.

Komend weekend reizen we af naar onze vrienden in Wageningen voor een wedstrijd met afstanden van 1000 meter en 500 meter. Er zullen komend weekend acht ploegen van Aegir starten!

Njord Najaarswedstrijden.jpeg