Wedstrijdverslag Fylí Agon en Thêta Herfsregatta

Terwijl in Groningen het Eerstejaarsweekend plaatsvond, werd op zaterdag 25 september de Fylí Agon in Almere verroeid. Roeiers en roeisters representeerde Aegir in een H4+ en een D4*. De voor de meeste onder ons onbekende studentenroeivereniging A.S.R.V. Agon stelde haar roeiwateren open voor de eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal. Nog een beetje onwennig na een lange periode zonder wedstrijden werd er vol goede moed gestart. De D4* behaalde in de voorwedstrijd een 6e plek en wisten daarmee de C-finale te halen waarin zij 2e werden. De H4+ behaalden in de voorwedstrijd van poule 2 de 7e plek en belanden zo in de D-finale waar zij eveneens 2e werden. Al met al een goed begin!

Een weekend later werd door velen een barre tocht van ruim drie uur gemaakt naar Eindhoven om een tweekamp van 2100 meter gevolgd door een sprint van 250 meter te roeien op de Thêta Herfstregatta. Op de zaterdag hebben de dames van TopC4+ '20-'21 in de 4+ een 6e plek behaald en wisten de heren van Vesper 2e te worden in de C4+ in poule 1! De zondag stond in het teken van regen, maar ondanks dat werd er gestreden op het Eindhovensch Kanaal. De D2x met mej. Bianchetti en mej. Elzenga trapte de zondag af en werd 10e, in de middag eindigde Bolt op de 12e plek en Nimèrsat werd 8e.

De Najaarsbokaal zal zich vervolgen in Enschede tijdens de Knorrensteijn Memorial Regatta, waar we uiteraard reikhalzend naar uitkijken.

Ook noemenswaardig is dat dhr. Hofland de Waterwolf, een marathon met een totale afstand van 52 kilometer, in de skiff heeft gestart en dhr. Oldhoff, dhr. Vijverberg, dhr. van Breukelen, dhr. Bouwknegt en dhr. Neef hebben dezelfde barre tocht volbracht hebben in de C4*.

Opdat ‘Aegir’ de Najaarsbokaal, en tevens de Varsity wint,

Uw Commissaris Fuif- en Competitieroeien

Fyli Agon.jpg