Wedstrijdverslag Argo Najaars Slotwedstrijden

Wedstrijdverslag Argo Najaars Slotwedstrijden

Afgelopen weekend begaven wij ons in Wageningen bij onze vrienden van de W.S.R. Argo. De Argo Najaars Slotwedstrijden was de afsluitende wedstrijd van de Najaarsbokaal. Onder begeleiding van de OCC en het bestuur werden zaterdagochtend de benodigde voorbereidingen getroffen om harde races te varen dit weekend. De snelheid zat er nu ook al in met het riggeren, waardoor de roeiers voldoende tijd hadden om zich goed voor te bereiden op de eerste heats. In de ochtend werd een 1000 m met een keerboei gevaren en ‘s middags waagden de ploegen zich aan een 500 m sprint.

De mannen van Nimèrsat wisten ook dit weekend weer goed te presteren. De finish was niet geheel duidelijk aangegeven, waardoor de mannen op de 1000 m net iets te vroeg lieten lopen. Ondanks dat werden zij 2e op de 1000 m, waardoor de heren enorm gemotiveerd waren om ’s middags nog harder te roeien. In het middagblok werd er hard gevaren door de heren, waardoor ze een mooie 2e plek behaalde in het H4+ Poule 2.

Naast deze heren, werd er ook hard geroeid door de dames. De dames laten elke week weer progressie zien en afgelopen weekend is er weer getaart! De dames van Moto waren veel te sterk voor het veld en hadden een goede 10 seconden voorsprong na de 1000 m. Na opnieuw een sterke 500m wisten zij de winst te behalen in DErvC4+ Poule 3!

De dames van Lasciva werden 11e in de sterke DErvC4+ Poule 1 en Bolt werd 6e in het DErvC4+ poule 2. Helaas moest Weerstand teruggetrokken worden uit de wedstrijd, omdat een roeier zijn legitimatiebewijs niet had meegenomen. Door de aangescherpte maatregelen voldeed een foto niet, waardoor de heren helaas niet mochten starten.

Zondagochtend kwamen wij weer aan op de W.S.R. waar onze eigen BoWa stond te stralen in de zon op het terrein. Met een aangename temperatuur voor een weekend in november konden de dames zonder jas de boot aanriggeren. Zonder al te veel problemen waren beide boten ruim op tijd aangeriggerd, waardoor de roeiers zich goed konden voor bereiden op hun races.

Op de zondag was het aan de dames in de 4* en de 4+ om de ster van Aegir hoog te houden. Met succes, de Dames 4* met mej. Rebel, mej. Hoogesteger, mej. Noe, mej. Kuiphuis en mej. Hoogendoorn werden 2e in hun veld! Daarnaast werden mej. Meirink, mej. Borger, mej. Wolbers, mej. Van Kempen en mej. Beetsma 5e in D4+ Poule 2. Noemenswaardig is dat dit voor Mej. Borger en mej. Wolbers de tweede keer was dat zij de afstanden verroeien nu zij beide de dag eerder een taart behaalden in het DErvC4+ veld.

Kortom, opnieuw een goed weekend voor de roeiers! De komende tijd zullen er geen competitiewedstrijden georganiseerd worden. Dit geeft ons allen de gelegenheid om ons voor te bereiden op de bokalen die in het voorjaar van start gaan. Het is dan ook belangrijk om elkaar keer op keer te blijven motiveren om juist ook op deze korte, koude dagen de boot in te blijven gaan en de trainingen op het land te blijven voortzetten. We moeten er samen voor zorgen dat we een voorsprong creëren op al die andere verenigingen en dat begint bij morgen! Dus haal je ploeggenoten uit de UB, de kroeg, hun bed en van hun werk en maak er werk van.

Opdat Aegir vele bokalen in het voorjaar wint!

Uw Commissaris Competitie- en Fuifroeien en uw Fiscus II

Afbeelding1