Nabeschouwing Winterwedstrijden

Afgelopen weekend zijn de Winterwedstrijden verroeid op de Delftse Schie. Voor de eerstejaars was dit hun eerste klassementswedstrijd en voor de ouderejaars was het een mooi meetmoment met de rest van Nederland. De omstandigheden waren bar, maar alle eerstejaars ploegen hebben de eerste punten voor het klassement binnen gesleept.

Het was zaterdagochtend nog even spannend of er geroeid kon worden. Nadat het eerste blok verdeeld was, kregen we gelukkig het verlossende woord: de winterwedstrijden konden doorgaan. Het was onder anderen de beurt aan de eerstejaars wedstrijdploegen om te laten zien waar ze afgelopen winter zo hard voor getraind hebben.

EJL heeft met hun achtste plaats twee punten behaald voor het klassement. EJLD heeft met hun negende plaats één punt behaald. EJD heeft met hun zesde plaats vier punten behaald. EJZ 4+ heeft met hun vierde plaats zes punten behaald. EJZ 8+ heeft dit weekend het beste gepresteerd van de eerstejaars wedstrijdploegen en hebben met hun derde plaats zeven punten behaald voor het klassement.

Verder starten die zaterdag twee gevorderde zware 2-zonders. Een ouderejaars boot met Ben Bakker en Sjoerd Rootliep en een middengroep boot met Bram Bresser en Mart ter Braak. Voor beiden de eerste wedstrijd in deze samenstellingen.

Ook de eerste development boten zijn gestart deze zaterdag. Loek Verdegaal en Remco Tijssen hebben hun eerste vijf kilometer gestart in de 2x. Ook Nora Stokvis, Jasmijn Bergman, Allinda Bramwell en Marit van Ommeren hebben voor het eerst in deze samenstelling gestart in de 4+.

Ook zijn er een hoop dames en lichte dames skiffs gestart. Jara Zorzi, Pippa Hartog, Ezrah van Daal, Bente Kruizinga en Merel Kort hebben zich vijf kilometer lang geploeterd tegen de wind in.

Zondag is de wind gelukkig meer gaan liggen en was het onder anderen de beurt aan de mannen skiffs om zich te bewijzen. Ids Janssen, Jasper van der Veen, Gunnar van den Hoogen en Wessel Hesselink hebben hier gestart. Wessel wist een knappe vierde plaats te behalen in het gevorderde veld.

Ook startten een zware en een lichte dames 2x. Annick Dikkerboom en Elisabeth Hagenauw startte in het dames veld en Umi Kuiphuis en Jits Bootsma in het lichte dames veld, die een mooie derde plek wisten te behalen.

Een deel van de roeiers zal zich nu gaan voorbereiden op de Head of the river en het andere deel zal al bezig gaan met de Heineken roeivierkamp.

Opdat er mooie resultaten behaald mogen worden op deze wedstrijden en uiteraard opdat Aegir de Varsity wint.

WW2023Aegir-1