Nabeschouwing Amstelbeker

Op 25 september is de Amstelbeker in Amsterdam verroeid, waar wij met twee achten aan de start verschenen. De dag begon met een heerlijk zonnetje die af en toe even verdween achter de wolken, maar gelukkig ook weer terug kwam.

De dames acht verscheen met bijna alle Henley-roeiers aan de start. Zij behaalden een achtste plek tijdens de time-trial, waarmee zij zich in de voorwedstrijd met R.S.V.U. 'Okeanos' plaatsten. Ze starten vol vertrouwen weg en kwamen met een voorsprong uit de start. Helaas hadden de dames na de eerste 100 meter al materiaalpech en hebben zij de race niet kunnen afmaken. Dit was even balen, want er had zeker meer in gezeten.

De mannen acht had helaas een moeizame time-trial, waar zij een twaalfde plek behaalden. Hiermee plaatsten zij zichzelf in de voorwedstrijd tegen K.S.R.V. 'Njord', die toch aan het langere eind wist te trekken. Wel wisten de heren te finishen met een knappe vierde tijd van de voorwedstrijden. Het is voor het eerst dat de mannen in deze samenstelling roeiden, maar de mannen zullen blijven trainen voor een betere wedstrijd in de toekomst!

Ook vond dit weekend de Oud-Aegir borrel plaats op de Hoop. Het was een leuke middag met veel (Oud-)leden, drankjes, roeiwedstrijden en vooral veel bijpraten. We hebben met zijn allen genoten van de races, zo ook de finale van Melvin op het WK. De ploegen gaan nu hard trainen voor de Baselhead, waar zij sterk aan de start zullen verschijnen.

Amstelbeker-83