Nabeschouwing ZRB

In het weekend van 14 en 15 mei werd in Tilburg de ZRB verroeid. Op de ZRB worden de klassementsvelden op de zondag verroeid, en begon het weekend met klasserende velden, en niet zonder succes! Er werden deze zaterdag maar liefst 6 blikken getrokken!

De heer Schop mocht de finales aftrappen, en behaalde in het LHE 1x veld de eerste plaats, zijn tweede blik. Later op de dag wisten de dames van MGD, gestuurd door de heer Bosma van de A.S.R. ‘Nereus’, een blik te trekken in het DE8+ veld. De dames stapten bijna direct hierna in voor het DB4+ veld, waar de dames van der Sluijs, Roks, Kruizinga, van Norel en Camonier nog een blik wisten te trekken. De dames Smeding, van Daal, Zorzi en Janssen behaalden in het DG4- veld een tweede plek.

De heer Veldhuis startte het LHB1x veld, en wist met een flinke voorsprong op de rest van het veld als eerste over de finish te komen, en behaalde hiermee zijn eerste scullblik.

Hierna was het aan de eerstejaars lichte dames in het LDB4* veld. De dames maakten het niet spannend, en lagen al snel ruim voor de rest van het veld. Ook op de finish was het verschil nog steeds groot, en de dames wisten beginneling af te worden!

Als afsluiter van de zaterdag wisten de Eerstejaars Dames als eerste over de streep te komen in het DB8+ veld, in een spannende strijd waar ze op de 1500m nog derde lagen. Ook deze dames zijn nu beginneling af!

Op de zondag werden de eerstejaars klassementen verroeid. Hiervoor werd eerst een time-trail verroeid, waarbij de eerste 4 ploegen doorgingen naar de halve finales, en de nr. 5 t/m 8 naar de C-finale gingen. De mannen van EJZ wisten de C-finale te behalen, een knappe prestatie! De dames van EJD werden eerste in de B-finale, en werden hiermee 3e in het klassement. Hiermee staan ze nu op de 2e plek in het klassement! EJLD wist de eerste plek te behalen in het klassement, en staan nu 3e in het klassement! De heer Blaauwbroek combineerde met Nereus, en werd 2e in de B-finale, en behaalde hiermee de 3e plek!

De heren van MGL behaalden de A-finale, waar ze 5e werden. De dames van MGLD werden ook 4e in de A-finale.

De heren Schop en Veldhuis, beide de dag ervoor ook al succesvol, maakten een uitstapje naar het zware veld, en met succes! De heren wonnen het HE2x veld en hiermee is de heer Schop overgangs geworden!

Een mooi weekend in Tilburg, met veel blikken!

David Kruijning
Commissaris Raceroeien

IMG-9591