Nabeschouwing World Cup 1 & Northwave Regatta

In het weekend van 28 en 29 mei werden zowel World Cup 1 in Belgrado, en de Northwave Regatta op de WAB verroeid.

De heer Twellaar kwam uit in het skiff veld op de World Cup, en mejuffrouw Kolkman kwam uit in de 4x in combinatie met Vos (Skoll), Dullemans (Laga) en Paulis (Nereus). En niet zonder succes! De heer Twellaar wist in de A-finale een zeer knappe 2e plaats te behalen, achter de Duitse skiffeur Olivier Zeidler, in een tijd van 6:59.59. Mejuffrouw Kolkman wist in een bloedstollende finale een gouden plak binnen te slepen!
Hier de link naar de site van WorldRowing, klik op Photos&Videos om de racevideo's te zien!

https://worldrowing.com/event/2022-world-rowing-cup-i

Tijdens hetzelfde weekend was op de Willem-Alexanderbaan de Northwave Regatta. Dit was tevens het Junioren NK Groot. Op de zaterdag werd de heer van den Hoogen 2e in het J18 4x veld, en de heer Bakker behaalde een blik in het HG4+ veld, in combinatie met de heren Palsma ( Nereus), Ruiken (Njord), Vos (Gyas) gestuurd door mejuffrouw Klein (Njord). De heer Hesselink wist in de FISU 8 zowel op de zaterdag als op de zondag te winnen, in het HG8+ veld en in het HE8+ veld. Hiermee is de heer Hesselink overgangs geworden!

Op de zondag kwam de heer van den Hoogen uit in het J18 2x veld, in combinatie met de heer Kloosterman ( Alkmaarsche). In een bloedstollende finale, wisten de heren in de eindsprint de rest van het veld achter zich te laten, en werden hiermee Nederlands Kampioen in de 2x!

IMG_6796