Nabeschouwing Raceroei Regatta 2023

In het weekend van 13 en 14 mei werd de Raceroei Regatta verroeid. Het was de eerste wedstrijd van het jaar die op de WAB plaatsvond. De wind was zeker weer aanwezig, maar gelukkig heeft iedereen zich erdoorheen geslagen.

Zaterdag zijn de development Lichte Dames tweede geworden in hun klassement. Helaas eindigde ze net achter Triton, volgend weekend zullen ze weer gaan vechten voor de eerste plaats. De Eerstejaars Zwaar 4+ werd vierde en haalde daarmee 6 punten voor hun klassement. Ook de Eerstejaars Zwaar 8+ werden vierde en stelden hiermee hun derde plek in het klassement veilig.

Zondag zijn er een aantal hele goede races gevaren. Dhr. Janssen werd derde in de finale van de beginnelingen skiff, dus houd hem de aankomende tijd goed in de gaten in dit veld. De Ouderejaars Zwaar haalden hun vierde blik in het heren gevorderde 4+ veld, waar ze strijden voor een goede tijd voor de Henley. Dhr. van den Hoogen combineerde met Bas Panneman van Gyas en werd op het nippertje tweede na een hele spannende race. De Middengroep Lichte Dames werden weer net tweede achter Triton. Eerstejaars Lichte Dames werden derde en zijn op een goede weg om beginnelingen af te worden.

We sloten het weekend af met een knaller, want de heren van Eerstejaars Zwaar blikten in het beginnelingen 8+ veld. Hiermee werd de hele boot beginnelingen af, een super knappe prestatie.

Volgende week is Aegir weer te vinden op de WAB voor de westelijke regatta, we hopen u daar allen te zien.

Opdat Aegir de Varsity wint!

Uw C2

WhatsApp Image 2023-05-22 at 10.37.58