Nabeschouwing Hollandia/NK Klein

Afgelopen weekend vond de Hollandia/NK Klein plaats. Op de vrijdag moesten de boten die meededen aan het NK de timetrail starten. Op een met schuimkoppen gevulde Bosbaan wist mejuffrouw Duijn de 4e plaats te behalen in het lichte dames skiff veld, de heet Schop een 3e plek in het LHE1x veld, en de heer Twellaar werd 1e in het HE1x veld.

De dames van EJD kropen weer een plekje dichterbij de nr. 1, en behaalden de 2e plek in het eerstejaars dames klassement.

Op de zaterdag wisten de dames van EJLD het lichte dames klassement veld te winnen, en 10 klassementspunten binnen te slepen, een hele knappe prestatie!

Terwijl de dames nog op het erevlot stonden, werd er ondertussen geblikt door de dames Anema en Uitham in het DB2x veld. Hiermee werden de dames beginneling af!

In het DG4- veld werden de dames Smeding, Janssen, Zorzi en van Daal knap 1e, nadat Njord werd uitgewogen na de wedstrijd. Hiermee werden de dames Janssen, Zorzi en van Daal beginneling af, en mejuffrouw Smeding wist de overgangsstatus te behalen!

Ook de heren van EJL wisten in het LHB8+ veld een knappe 3e plek te behalen.

In de A-finale van het LDE1x veld wist mejuffrouw Duijn de 4e plek te behalen, een knappe prestatie! Kort hierop werd de heer Twellaar Nederlands Kampioen in de skiff! Een uitmuntende prestatie en een zeer dominante race!

De heer van den Hoogen wist de 5e plek te behalen in het in het J18x veld, en heeft zich hiermee bij de bondsselectie voor het aankomende junioren WK geplaatst.

IMG-5552 (1)