Nabeschouwing Heineken Roeivierkamp

Afgelopen weekend is in Amsterdam de Heineken Roeivierkamp verroeid, waar maar liefst 14 boten met Aegir roeiers aan de start verschenen.

Eerstejaars Lichte Dames begon de zaterdag met een 6e plek op de 2500m, gevolgd door een mindere 250m waar de dames 10e werden. Op de zondag kwamen de dames op de 5000m als 6e over de streep. Op de laatste afstand van het weekend, de 750m, lieten de dames zien wel degelijk te kunnen sprinten, en zetten een knappe 5e tijd neer. De dames behaalden een uiteindelijke 7e plek in het klassement.

Eerstejaars Dames begon de zaterdag met een sterke 2500m, waar ze de 3e tijd wisten neer te zetten. De 250m ging moeizamer, met een 6e tijd. De zondag wisten zich zondag echter goed te herpakken, met op de 5000m een 2e tijd, en de 3e tijd op de 750m, waardoor de dames uiteindelijk knap 3e wisten te eindigen in het klassement, een ontzettend knappe prestatie, wat veel beloofd voor de rest van het seizoen!

De heren van Eerstejaars Zwaar werden op de zaterdag 16e op de 2500m, gevolgd door een betere 11e plek op de 250m. De zondag begon met een 16e plek op de 5000m, en werd afgesloten met een mindere 750m, waar de 18e tijd werd neergezet.

Eerstejaars Licht had een moeizame zaterdag, met een 10e en 11e tijd op de 2500m en de 250m, maar wisten een stap te zetten op de zondag met de 8e plek op zowel de 5000m en de 750m. De heren wisten een goede stap te zetten, wat veel beloofd voor de rest van het seizoen.

De middengroep en ouderejaars heren kwamen uit in het HGb8+ veld. De heren begonnen met een sterke 2500m, waar ze de 3e tijd wisten neer te zetten, gevolgd door een 250m waar de heren helaas de 7e tijd neerzetten. De zondag begon goed met de 5000m, waar de heren een spannende strijd aangingen met een 8 van de U.S.R. Triton. Echter kwamen de boten met elkaar in aanraking in de Omval, waardoor beide boten veel tijd verloren, en hierdoor zetten de heren de 8e tijd neer op de 5km. Later op de dag wisten de heren nog wel een knappe 3e tijd neer te zetten op de 750m.

De dames 8 begonnen het weekend met veel pech, en er moest in allerijl een nieuwe vin en een nieuw roertje op de boot worden gemonteerd. Gelukkig lieten de dames zich hier niet door beïnvloeden, en begonnen het weekend goed met een 4e tijd op de 2500m en een 3e tijd op de 250m. De 5000m ging minder, met een 5e tijd als resultaat, maar de dames wisten zich knap terug te vechten, met een 2e tijd op de 750m als gevolg. Hierdoor werden de dames uiteindelijk knap 3e in het DG8+ veld!

Ook MGL kwam uit in het LHE4* veld. Alhoewel de heren normaliter in de 4- trainen, was dit uitstapje uitermate geschikt om wedstrijdervaring op te doen. De heren lieten zien ook een potje te kunnen scullen, en vertrokken met goede wedstrijdervaring uit Amsterdam.

Mejuffrouw Duijn kwam in een combi met Nereus uit in het DE4* veld. Waar de dames normaal in het lichte veld huishouden, lieten ze zien ook in het zware veld thuis te horen. Een knappe 2e tijd op de 2500m, gevolgd door een 6e tijd op de 250m, beloofde veel goeds voor de zondag. Echter konden de dames door ziekte niet aan de start verschijnen op de zondag, waardoor de dames vroegtijdig huiswaarst moesten keren.

Drie dames van MGD, die normaliter scullen, kwamen in een combinatie met Gyas en de Hunze uit in het DG8+ veld, waar de dames respectievelijk 6e en 5e werden op de zaterdag. Op de zondag Wisten de dames op de 5000m de 6e tijd neer te zetten, gevolgd met een 8e tijd op de 750m. Een zeer knappe prestatie voor dames die nog maar kort met elkaar roeien!

MGLD combineerde met Njord, om ervaring op te doen in de 4*. De dames gingen het weekend blind in, zonder eerder met elkaar in de boot te hadden gezeten. Dit tekort aan trainingsuren bleek echter zwaar te wegen in een moeilijk veld.

De eerstejaars sectie start aanstaand weekend de Head of the River Amstel, en alle andere ploegen beginnen zich op te maken voor de mooiste wedstrijd van het jaar, de Varsity. Ik hoop u daar allen te zien en te spreken, tot dan!

David Kruijning
Commissaris Raceroeien h.t. der G.S.R. ‘Aegir’

EJLD 2