Nabeschouwing Heineken Openingstournooi

Waarde eerstejaarsch en andere geïnteresseerden,

Afgelopen weekend is het roeiseizoen voor de competitieroeiers officieel afgetrapt met het HOT, ofwel het Heineken Openingstoernooi. Voor deze wedstrijd mochten wij allen afreizen naar het verre zuiden. De eerste ploegen werden om 06:30 uur verwacht en waren dan ook voor dag en dauw opgestaan, klaar voor een geweldig roeiweekend in Tilburg! Voor de eerstejaarsch roeiers had Vidar tweemaal een 500m afstand vanuit doorstart en een finale van 500m afstand vanuit vaste start in petto.

Op de zaterdag van het HOT-weekend is de snelste eerstejaarsch Aegir ploeg onze heren 2 van TopC4+. Zij zijn in de A-finale met een tijd van 01:54,3 op de 1e plek in het heren onervaren C4+ veld beland! Dit werd uiteraard gevierd met het luidkeels zingen van het Aegir-lied op het erevlot. De heren wisten op hun eerste wedstrijd te taarten, dat belooft veel voor de rest van het seizoen. De snelste dames ploeg waren de dames van D.O.L. Zij behaalden met een tijd van 02:34,6 de 4e plek in de D-finale in het dames onervaren C4+ veld.

Na mooie halen in de boot gemaakt te hebben, was het dan toch eindelijk tijd om ook aan de bar ons debuut te mogen maken. Voorafgaand aan het feest was er traditiegetrouw een Aegir x Laga PizzaSchulti partij. Het bier vloeide rijkelijk en de pizza vulde onze magen. Met een goede bodem was eenieder klaar voor het beruchte tent-met-paal-feest. We hebben veel eerstejaarsch een goede poging zien doen om als eerste naar boven te klimmen maar helaas ging toch U.S.R. Triton er met de buit vandoor.

Na dit legendarische feest zocht iedereen zijn bedje op. Helaas stelde Beekse Bergen dit jaar haar camping niet beschikbaar wat resulteerde in andere creatieve slaapplekken. Na voor velen een korte nacht begon de tweede dag. Dit keer scheen de zon wat minder fel maar dit mocht de pret niet drukken. Ook op de zondag hebben de eerstejaarsch competitie roeiers laten zien wat ze waard zijn. Hier behaalden de heren van Sleipnir de snelste tijd en finishten met 02:05,1. In de B-finale belandden zij met een iets ruimere tijd, 02:16,8, op de 4e plek in het heren onervaren C4+ veld. De snelste dames ploeg waren de dames van Maji. Zij behaalden een tijd van 02:27,2 en finishten met een iets ruimere tijd van 02:28,9 als 4e in de D-finale in het dames onervaren C4+ veld.

Opdat u net zoals heren 2 TopC4+ een taart binnen mag slepen en opdat Aegir de Varsity wint!

Hoezee, hoezee,

Leve de CC!

WhatsApp Image 2022-03-23 at 14.48.56