Nabeschouwing Head of the River Amstel

Afgelopen weekend stond de langste wedstrijd van het gehele jaar op het programma; de Head of the River Amstel. Een afstand van maar liefst 8 kilometer, al zweren sommige stuurtjes het in 7,5 kilomter te kunnen doen.

Op de zaterdag mochten de Eerstejaars Lichte Dames het spits afbijten. Waar de dames op de Heineken uiteindelijk 7e werden, wisten de dames deze week een plaatsje op te schuiven, en deden goede zaken met uiteindelijk een 6e plaats als resultaat.

De Eerstejaars Dames lieten vorige week ook al zien sterk voor de dag te komen op de langere afstanden. Mede door de goede stuurkunsten van mejuffrouw Nijhof, wisten de dames de zaterdag af te sluiten met een knappe 3e tijd.

Ook mejuffrouw Hartog, Anema, en Uitham deden goede zaken in het DG8+ veld. In een combinatie met Gyas wisten de dames een knappe 2e tijd neer te zetten!

De heren van EJL trapten de zondag af, en ondanks dat de heren lieten zien dat er op technisch gebied stappen zijn gezet, moesten de heren de Head afsluiten met een teleurstellende 10e plek. Ook de heren van EJZ wisten niet goed uit de verf te komen op het lange stuk Amstel, en eindigden op de 16e plek in het Eerstejaarsklassement.

Zowel de eerstejaarsploegen als de middengroepen en ouderejaars maken zich op voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar; de 138e Varsity. Ik hoop u allen daar in grote getalen te ontmoeten!

Opdat Aegir de Varsity wint!

EJL