Nabeschouwing 139e Varsity

Vorig weekend werd de 139e Varsity verroeid. Gezamenlijk, roeiers en toeschouwers reisden we zaterdag 2 april af naar Houten om daar met zijn allen te genieten van deze bijzondere wedstrijd.

Na een spannende selectie waren het uiteindelijk mej. Janssen, mej. van Daal, mej. Kruizinga en mej. Zorzi die de Dames Vier van Aegir mochten vertegenwoordigen. De Oude Vier werd dit jaar vertegenwoordigd door dhr. Rootliep, dhr. Hesselink, dhr. Van Inge en dhr. Bakker. Beide hebben hun uiterste best gedaan tijdens de time-trial maar een finale zat er helaas niet in dit jaar.

Daarnaast startten we dit jaar ook de Heren Elite 2+. Deze werd geroeid door dhr. Kruijning en dhr. Bakker. Het was een spannende strijd maar uiteindelijk haalden ze een 3e plek.

Voor de eerstejaarsploegen was het de eerste 2k wedstrijd waar ze zich konden meten aan de rest van hun veld. Eerstejaars lichte dames werden 10e en voeren daarom helaas alleen de voorwedstrijd. Ook de eerstejaars lichte heren lieten het bij een voorwedstrijd en werden ook 10e. Eerstejaars dames wisten een hele mooie 4e plek te behalen in de finale. De eerstejaars heren in de 4+ haalden een 6e plaats en de eerstejaars heren in de 8+ werden 3e. Dit zorgt ervoor dat zowel de eerstejaars heren als de eerstejaars dames nu een 3e plek hebben in het eerstejaarsklassement.

Ook de middengroepen deden in grote getalen mee dit weekend. De dames gevorderde 2x had een zieke waardoor mej. Anema weer eens in mocht stappen. Zij wisten de finale te halen en 5e te worden. De lichte dames gevorderde 2x haalden ook de finale en werden daar 3e, een mooi begin van het 2k seizoen. De heren gevorderde 2x wisten ook de finale te halen en werden daar 6e. Onze laatste 2x was van de gevorderde lichte heren die helaas 11e werden en daardoor de finale mis liepen.

De overige middengroep heren startten het heren gevorderde 4+ en het heren beginnelingen 4+ veld. Beide haalden de finale en werden ook beide 5e in hun eigen veld.

In het overnaedse veld zouden de heren Bredewold, Spa, Timmermans en Hatenboer met als stuur mej. Reker starten in het Overnaedsche 4+ veld. Voor de dames was die eer aan mej. Nouwens, mej. Van Doorn, mej. Huizinga, mej. Kortes en mej. van der Stadt. In de voorrondes wisten beide ploegen al te laten zien wat ze kunnen en kwam met een grote voorsprong als eerste over de finish.

In de middag was het tijd voor de dames om aan de start te verschijnen voor hun finale. Door een chaotische startprocedure kwamen zij niet erg lekker weg. Desalniettemin wisten zij heel snel de knop om te zetten en binnen de eerste 500m lagen zij direct al 12 seconden voor op de nummer 2 in de race. Hierna bleven zij steeds maar snellere tussentijden neer te zetten, wat ertoe leidde dat zij met een ongelofelijk groot gat van maar liefst 42 seconden als eerste over de finish kwamen en zo het zilveren blik mee naar Groningen namen. Een uur later was het aan de heren om te laten zien wat een maand intraining teweeg kan brengen. Met een vlotte start wisten zij direct een klein gaatje te slaan met Argo en Njord. Vervolgens bleven zij hun boot soepel wegschuiven waardoor dit gaatje steeds verder uitgebouwd werd tot een aantal bootlengtes. Met een gat van 15 seconden wisten zij het Overnaedsche veld aan te vegen en daarmee was de dubbelslag voor Aegir compleet!

Tot slot kwamen ook de Overnaedsche senaats tweeën aan bod. Onder leiding van stuurvrouw Mej. Meijerink wisten de dames van Vindicat en tevens ex-Viqueens hun 500 meter het snelst te roeien, en ook zij hielden zo de ster hoog.

Al met al een veelbelovende aftrap van het 2k seizoen waar ik nu nog meer naar uitkijk dan dat ik al deed. Ik hoop u allen aankomend weekend te zien op de bosbaan voor de bosbaan voorjaarsregatta en natuurlijk volgend jaar op de 140e Varsity.

Opdat Aegir de 140e Varsity wint.

Uw C2 & C3,

Merel van Onzen & Thijs de Jong

IMG_3020