Hel van het Noorden      Lentesprint      Wintersport      Overwinteren      Lustrum      

Een paar jaar geleden reisde heel competitie roeiend Nederland elk jaar af naar Groningen voor de Studenten Roeiregatta. Dit hield op na het sluiten van de baan in Harkstede. Gelukkig werd er sinds 2017 een alternatief voor Harkstede gevonden aan het Hoornsemeer en sindsdien wordt hier elk jaar de Aegir Lentesprint gevaren.

De wedstrijd bestaat uit een boord-aan-boord sprint over een afstand van 500 meter, wat deel uitmaakt van de bokaal voor onervaren eerstejaars roeiers en daarnaast fungeert als de Sprintbokaal. Dit betekent dat zowel onervaren eerstejaars als ervaren ouderejaars deelnemen aan de race, waardoor er een mix van roeitalent en ervaring op het water is. Het is een geweldige gelegenheid voor beginnende roeiers om hun vaardigheid te tonen en te leren van de meer ervaren roeiers.

Responsive image
Responsive image
Responsive image

Naast de officiële wedstrijd is er ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Aegir Lentesprint door middel van individuele inschrijving in één van de speciale categorieën. Dit opent de deur voor roeiers van andere verenigingen en individuele enthousiastelingen om deel te nemen aan het evenement en hun krachten te meten met andere roeiers.

De Lentesprint wordt georganiseerd door een toegewijde commissie van G.S.R. 'Aegir', en alle eerstejaars roeiers helpen bij de opbouw en het verloop van de wedstrijd. Het is een gelegenheid waarin de hele vereniging betrokken is en waarbij iedereen samenwerkt om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt.

Locatie

De locatie aan het Hoornsemeer wordt gedurende het weekend omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. Naast de roeiwedstrijden kunnen zowel deelnemers als toeschouwers genieten van de sfeer en faciliteiten die het terrein te bieden heeft. Er zijn diverse drank- en voedselkraampjes waar je terecht kunt voor verfrissende drankjes en smakelijke hapjes.

Kom naar het Hoornsemeer en ervaar de sfeer van de Aegir Lentesprint zelf. Of je nu een roeier bent die deelneemt aan de wedstrijd of een toeschouwer die de races wil bekijken, dit evenement biedt voor ieder wat wils.


Video Example