Vertrouwenspersoon

Vertrouwenscontactpersoon Aegir:

Aegir heeft door het NOC*NSF opgeleide vertrouwenscontactpersonen (VCP's). De VCP's helpen mee een veilig en vertrouwd sportklimaat bij Aegir te bewaken. Iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag kan terecht bij de VCP's. De VCP's bieden een luisterend oor en helpen de juiste weg te vinden naar (professionele) hulp. De vertrouwenscontactpersonen zijn er voor iedereen: roeiers, coaches, ouders, en bestuurders.

Esmee Nobel en Wietse van Blitterswijk zijn de vertrouwenscontactpersonen van Aegir. Iedereen kan contact met hen opnemen, ook als je twijfelt of niet zeker weet of dat wel nodig is. Een gesprek of melding wordt altijd op vertrouwelijke wijze behandeld. De VCP's hebben niet altijd direct een pasklare oplossing, maar weten wel wie verder advies en/of hulp kan bieden. Elke vervolgstap gebeurt altijd in overleg met de melder. Dus als een van de VCP's besluit advies en/of hulp van anderen in te schakelen, dan zal hij/zij altijd eerst overleggen met de melder. De VCP's zullen de melding ook bij het bestuur neerleggen – als de melder dit wil, dan gebeurt dit geheel anoniem.

Contactgegevens:

E: vcp@gsraegir.nl

Vertrouwenspersoon Rijksuniversiteit Groningen:

Voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen is het ook mogelijk om terecht te kunnen bij de vertrouwenspersoon van de universiteit zelf.

T: (050) 363 5435
W: Vertrouwenspersoon RUG