Vertrouwenspersoon

Vertrouwenscontactpersoon Aegir:

Aegir heeft door het NOC*NSF opgeleide vertrouwenscontactpersonen (VCP's). De VCP's helpen mee een veilig en vertrouwd sportklimaat bij Aegir te bewaken. Iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag kan terecht bij de VCP's. De VCP's bieden een luisterend oor en helpen de juiste weg te vinden naar (professionele) hulp. De vertrouwenscontactpersonen zijn er voor iedereen: roeiers, coaches, ouders, en bestuurders.

Esmee Nobel en Wietse van Blitterswijk zijn de vertrouwenscontactpersonen van Aegir. Iedereen kan contact met hen opnemen, ook als je twijfelt of niet zeker weet of dat wel nodig is. Een gesprek of melding wordt altijd op vertrouwelijke wijze behandeld. De VCP's hebben niet altijd direct een pasklare oplossing, maar weten wel wie verder advies en/of hulp kan bieden. Elke vervolgstap gebeurt altijd in overleg met de melder. Dus als een van de VCP's besluit advies en/of hulp van anderen in te schakelen, dan zal hij/zij altijd eerst overleggen met de melder. De VCP's zullen de melding ook bij het bestuur neerleggen – als de melder dit wil, dan gebeurt dit geheel anoniem.

Contactgegevens:

E: vcp@gsraegir.nl

Vertrouwenspersoon Rijksuniversiteit Groningen:

Voor studenten van de Rijksuniversiteit Groningen is het ook mogelijk om terecht te kunnen bij de vertrouwenspersoon van de universiteit zelf.

T: (050) 363 5435
W: Vertrouwenspersoon RUG

Ben je oké?

Bij G.S.R. 'Aegir' vinden we het belangrijk dat iedereen een leuke tijd heeft. Je ontmoet nieuwe mensen waarmee je een drankje doet, danst, flirt, en vrienden wordt. Iedereen heeft op dit gebied andere grenzen, en dat is helemaal oké! Waar de een graag zoent met een onbekende, vindt de ander dat te ver gaan. Hou elkaar daarom een beetje in de gaten. Denk je dat iemand zich ongemakkelijk voelt of lastiggevallen wordt? Of zie je ongewenst seksueel gedrag? Help degene die het overkomt en vraag Ben je oké?. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen het leuk heeft! Check www.benjeoke.nl voor meer info.


Bij G.S.R. 'Aegir' nemen we preventieve maatregelen om ongewenst seksueel gedrag zoveel mogelijk te voorkomen. We hanteren duidelijke huisregels, communiceren deze naar leden en bezoekers en zorgen ervoor dat ons bestuur, onze commissies en barleden weten hoe ze dit gedrag vroegtijdig kunnen herkennen en hoe ze dan kunnen handelen, ook hebben we in ons beleid duidelijke kaders opgesteld rondom ongewenst seksueel gedrag.


Maak je ongewenst seksueel gedrag mee of zie je dat iemand lastiggevallen wordt? Meld dit dan bij iemand van ons bestuur of neem contact op met onze vertrouwenspersonen.

Heb je hulp nodig? Bij het Centrum Seksueel Geweld kun je dag en nacht terecht voor hulp (0800-0188). Kijk voor meer informatie op https://www.seksualiteit.nl/hulp/seksueel-geweld.

Ben je Oke?