Lidmaatschappen

Volledig lidmaatschap

Contributie + ACLO-kaart: €59,95:

Contributie 2022-2023

  • Indien je voor het jaar 2019 lid bent geworden, kun je de oude contributiestructuur hanteren. Je kunt echter wel gebruik maken van het Nestor-lidmaatschap, indien je hiervoor in aanmerking komt. 


Uitleg

Contributie wordt altijd voor een heel jaar betaald, van 15 oktober 2022 tot 15 oktober 2023. Dit bedrag is €358,54 voor een eerstejaars competitieroeier en €369,12 voor een eerstejaars wedstrijdroeier en bevat al het lidmaatschapsgeld dat moet worden afgedragen aan de Roeibond, dit hoef je dus niet zelf te betalen. Dit bedrag wordt niet in één keer van je rekening afgeschreven, maar over acht keer verspreid. Van tevoren krijg je hier uiteraard bericht over. Verder is het lidmaatschap ook inclusief de almanak, kalender en koffie en thee h.o..


ACLO-kaart

Als lid van een studentensportvereniging in Groningen, moet er ook een ACLO-kaart ter waarde van €59,95 worden aangeschaft. Deze aanschaf is verplicht als Aegirlid en moet vóór 24 oktober 2022 worden gekocht. Met deze kaart kan je één collegejaar lang sporten op de studentensport-faciliteiten van de RuG en de Hanze. De ACLO-kaart is online te koop op www.aclosport.nl Is dit in jouw situatie niet mogelijk omdat je bijv. ergens anders studeert of afgestudeerd bent, mail dan naar abactis@gsraegir.nl.


Proeflidmaatschap

De eerste zes weken zal de BLIK periode zijn. Deze periode is bedoeld om je kennis te laten maken met roeien en de vereniging. De contributie voor een dergelijke introductieperiode is €30,- en zal na afloop van je rekening worden afgeschreven. De afmelddatum voor de BLIK is 4 oktober 2023. Na deze datum word je volledig lid. 


Nestor-lid

Je kunt nestor-lid worden indien je drie jaren lang roeiend lid ben geweest en studeert of gestudeerd hebt bij een instelling van Hoger Onderwijs en/of Wetenschappelijk Onderwijs in Groningen. Je zult dezelfde rechten en plichten hebben als roeiende leden, alleen hoef je geen contributie en bijdragen te betalen die voortkomen uit de roeisport. Je zult enkel een basiscontributie betalen, deze zal voor een nestor-lid €120,66 bedragen. Daarnaast dien je wel een ACLO-kaart aan te schaffen. Je mag alleen gebruik maken van competitie-ergo's, spinfietsen en de krachtruimte, daarnaast mag je zes keer per jaar geïntroduceerd worden in de boot.


Buitengewoon-lidmaatschap

Ben je afgestudeerd óf niet meer woonachtig in Groningen maar wil je toch graag blijven roeien en je activiteiten op Aegir doorzetten? Dan kun je het Buitengewoon-lidmaatschap aanvragen. Met een buitengewoon-lidmaatschap behoud je dezelfde rechten en plichten als een normaal lid van Aegir. Je betaalt de basiscontributie, maar krijgt vrijstelling voor de aanschaf van een ACLO-kaart.


Oud Aegir

Wenst u nog wel betrokken te zijn bij Aegir? Voor oud leden is Oud Aegir opgericht. Na uw Aegir lidmaatschap kunt u in contact blijven met oud-verenigingsgenoten en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Aegir. Jaarlijks organiseert Oud Aegir verschillende evenementen waar u aan kunt deelnemen. Daarnaast ontvangt u twee keer per jaar het Aegir magazine. Doordat u als oud lid een kleine financiële bijdrage levert kan de vereniging zich blijven ontwikkelen en aansluiting vinden bij de roeitop van Nederland. Deze jaarlijkse bijdrage is voor de eerste twee jaar slechts €20,- en voor de jaren daarna €50,-. We beogen uw financiële bijdrage als volgt op te delen:

  1. Oud Aegir evenementen (20%)
  2. Geschenken aan Jong Aegir (20%)
  3. Hoetjer Coach Fonds (30%)
  4. Stichting Heilige Berendina voor het nieuwbouwfonds (30%)

Afmelden

Afmelden geschiedt middels het invullen van dit formulier, vóór 15 oktober 2023.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je af te melden voor het jaar 2023-2024.


Lidmaatschap wijziging

Kom je in aanmerking voor één van de andere lidmaatschappen en wil je dit graag wijzigen? Maak dit vóór 15 oktober 2023 kenbaar bij de Ab-actis door een e-mail te sturen naar abactis@gsraegir.nl
Na deze datum is het niet meer mogelijk het lidmaatschap te wijzigen.