Lidmaatschappen

Volledig lidmaatschap

Contributie + ACLO-kaart: €59,95:

Contributie aanpassing 2021-2022.PNG

  • Indien je voor het jaar 2019 lid bent geworden, kun je de oude contributiestructuur hanteren. Je kunt echter wel gebruik maken van het Nestor-lidmaatschap, indien je hiervoor in aanmerking komt. 


Uitleg

Contributie wordt altijd voor een heel jaar betaald, van 15 oktober 2021 tot 15 oktober 2022. Dit bedrag is €348,10 voor een eerstejaars competitieroeier en €358,37 voor een eerstejaars wedstrijdroeier en bevat al het lidmaatschapsgeld dat moet worden afgedragen aan de Roeibond, dit hoef je dus niet zelf te betalen. Dit bedrag wordt niet in één keer van je rekening afgeschreven, maar over acht keer verspreid. Van tevoren krijg je hier uiteraard bericht over. Verder is het lidmaatschap ook inclusief de almanak, kalender en koffie en thee h.o..


ACLO-kaart

Als lid van een studentensportvereniging in Groningen, moet er ook een ACLO-kaart ter waarde van €59,95 worden aangeschaft. Deze aanschaf is verplicht als Aegirlid en moet vóór 15 november 2021 worden gekocht. Met deze kaart kan je één collegejaar lang sporten op de studentensport-faciliteiten van de RuG en de Hanze. De ACLO-kaart is online te koop op www.aclosport.nl Is dit in jouw situatie niet mogelijk omdat je bijv. ergens anders studeert of afgestudeerd bent, mail dan naar abactis@gsraegir.nl.


Proeflidmaatschap

De eerste zes weken zal de BLIK periode zijn. Deze periode is bedoeld om je kennis te laten maken met roeien en de vereniging. De contributie voor een dergelijke introductieperiode is €30,- en zal na afloop van je rekening worden afgeschreven. De afmelddatum voor de BLIK is 4 oktober 2022. Na deze datum word je volledig lid. 


Buitengewoon-lidmaatschap

Ben je afgestudeerd óf niet meer woonachtig in Groningen maar wil je toch graag blijven roeien en je activiteiten op Aegir doorzetten? Dan kun je het Buitengewoon-lidmaatschap aanvragen. Met een buitengewoon-lidmaatschap behoud je dezelfde rechten en plichten als een normaal lid van Aegir. Je betaalt de basiscontributie, maar krijgt vrijstelling voor de aanschaf van een ACLO-kaart.


Donateur

Wens je echter betrokken te blijven bij Jong Aegir, maar kan je dit niet actief meer doen doordat je verhuisd bent naar een andere provincie of afgestudeerd bent? Dan kun je voor €30,- per jaar donateur worden. In ruil hiervoor mag je officiële feesten bezoeken, zes keer per jaar geïntroduceerd worden in de boot en blijf je de Aegirmailing en andere berichten ontvangen.


Nestor-lid

Je kunt nestor-lid worden indien je drie jaren lang roeiend lid ben geweest en studeert of gestudeerd hebt bij een instelling van Hoger Onderwijs en/of Wetenschappelijk Onderwijs in Groningen. Je zult dezelfde rechten en plichten hebben als roeiende leden, alleen hoef je geen contributie en bijdragen te betalen die voortkomen uit de roeisport. Je zult enkel een basiscontributie betalen, deze zal voor een nestor-lid €117,14,- euro bedragen. Je mag alleen gebruik maken van competitie-ergo's, spinfietsen en de krachtruimte, daarnaast mag je zes keer per jaar geïntroduceerd worden in de boot.


Oud Aegir

Meld je je af als lid van Aegir, dan kun je ervoor kiezen om lid te worden van Oud Aegir. Je ontvangt dan Oud Aegir berichten, het Oud Aegir-magazine en uitnodigingen voor Oud Aegir evenementen. Wedstrijdroeiers en ouderejaars, die zich afmelden bij de ab-actis, worden automatisch Oud-Aegir. Dit kost de eerste twee jaar €20,- per jaar, daarna wordt het verhoogd tot €50,- per jaar. Je bent dan niet meer aangesloten bij Jong Aegir, ontvangt geen Aegirmailing en andere berichten meer (van Jong Aegir) en je BEER wordt uitgezet.

Afmelden

Afmelden geschiedt middels het invullen van dit formulier, vóór 15 oktober 2022.
Na deze datum is het niet meer mogelijk om je af te melden voor het jaar 2021-2022.


Lidmaatschap wijziging

Kom je in aanmerking voor één van de andere lidmaatschappen en wil je dit graag wijzigen? Maak dit vóór 15 oktober 2022 kenbaar bij de Ab-actis door een e-mail te sturen naar abactis@gsraegir.nl
Na deze datum is het niet meer mogelijk het lidmaatschap te wijzigen.