Hel van het Noorden      Lentesprint      Wintersport      Overwinteren      Lustrum      

De hel van het Noorden is zowel de schrik van alle beginnende skiffeurs als de ultieme krachtmeting voor ervaren bondsroeiers. De kou van het Hoge Noorden, gekoppeld aan de wind die het Eemskanaal teistert, zorgt vaak voor barre omstandigheden. Zodra november nadert, ontstaat er een gevoel van opwinding en spanning, want de Hel van het Noorden komt eraan en de roeiers zullen het weten.

Soms is de Hel van het Noorden een waar genot, met groene bomen, rustige golven en zonnige kilometers. Maar in andere jaren, zoals in 2015, moest de Hel van het Noorden worden afgelast vanwege de verwachte windkracht 4, windstoten van windkracht 7 en het ontbreken van gegarandeerde veiligheid van de roeiers. Het is een wedstrijd waar veiligheid altijd voorop staat.

In 2023 stonden meer dan 400 roeiers klaar voor hét trial moment van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB). De gehele Nederlandse roeiwereld waagde zich aan de zes kilometer lange strijd, zowel tegen zichzelf als tegen de top van het Nederlandse roeien. Het is een evenement waar deelnemers het beste van zichzelf laten zien.

De Hel van het Noorden wordt georganiseerd door een toegewijde commissie van G.S.R. 'Aegir', en alle eerstejaars roeiers helpen bij de opbouw en het verloop van de wedstrijd. Het is een gelegenheid waarin de hele vereniging betrokken is en waarbij iedereen samenwerkt om ervoor te zorgen dat het evenement soepel verloopt.

Klik hier voor de officiële Hel van het Noorden site!

Responsive image
Responsive image
Responsive image