Lustrum

Op een vereniging waar het reilen en zeilen elk jaar praktisch gezien hetzelfde is, wordt dit vastgeroeste ritme onderbroken op het moment dat het lustrum comité zich vormt. Naast dat de luco een relatief onbekend comité is, onder de jong-leden, ten tijde van het vormen; is alles wat zij gaan doen net zo, al dan niet meer, een mysterie. Dit brengt veel vrijheid, maar ook zeker uitdagingen met zich mee.

Het lustrum comité staat aan het hoofd van het lustrum, wat betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor het uitdragen van het lustrum op de G.S.R. ‘Aegir’, en daarbuiten. Met een thema, ondertitel, kleuren, en vele extra evenementen veranderd het gebruikelijke verenigingsleven in een waar spektakel voor jong- en oud-leden.

Wat een lustrum zo mooi maakt, is dat de twee werelden van de G.S.R., competitie en wedstrijd, normaliter gescheiden, samenkomen om Aegir te vieren. Ook al zien onze dagelijkse levens er wellicht anders uit, we zijn samen één vereniging. Dit zie je terug in alle subcommissies van het lustrum, van een succesvol wedstrijdroeier die een vlootschouw organiseert, tot een volleerd borrelaar die er voor zorgt dat er gefeest kan worden op de Diës. Iedereen zet zich op eigen wijze in voor het lustrum.

Het belooft een jaar te worden die iedereen zich zal herinneren als ‘het mooiste studentenjaar van je leven’, zoals vele oud-leden een lustrumjaar van de G.S.R. ‘Aegir’ nog steeds beschrijven. Het is een unieke ervaring om zo’n bijzonder jaar voor onze vereniging te mogen neerzetten. Het enthousiasme en plezier van de leden, naast de eindeloze belevenissen die zij zullen ondervinden, is wat het extra speciaal maakt.

“kracht halen we uit de mensen om ons heen, samen zijn wij vigoureus”

Website Lustrum: www.aegirlustrum.nl

2.DEFINITIEF