Hel van het Noorden

Het is de schrik van alle beginnende skiffeurs en de ultieme krachtmeting voor bondsroeiers. De kou van het hoge Noorden gekoppeld aan de wind die het Eemskanaal teistert, maakt dat de omstandigheden vaak bar zijn. Als november komt rijst er een gevoel van spanning, de Hel komt eraan en de roeiers zullen het weten.

Soms is de Hel een hemeltje, met groene bomen, kabbelende golfjes en zonnige kilometers. Maar in een ander jaar, zoals 2015, moet de Hel worden afgelast door een verwachte windkracht 4, windstoten kracht 7 en een niet gegarandeerde veiligheid voor de roeiers.

In 2016 stonden er 400 roeiers klaar voor hét trialmoment van de KNRB. De gehele Nederlandse roeiwereld heeft zich aan de zes kilometer lang durende strijd gewaagd, tegen zichzelf en de Nederlandse roeitop!

De Hel wordt georganiseerd door een commissie. Alle eerstejaars helpen bij het opbouwen en het verloop van de wedstrijd. Elk jaar leeft de Hel van het Noorden op Aegir.

De 43e editie van de Hel van het Noorden stond gepland op 29 november 2020. Helaas heeft de wedstrijd geen doorgang kunnen vinden vanwege het coronavirus. Wij hopen iedereen weer te mogen ontvangen tijdens de Hel van het Noorden in 2021!

WhatsApp Image 2021-10-12 at 14.16.52.jpeg
HvhN eemskanaal
HvnN vlot
HvhN Reint