Aegir Lentesprint

Afgelopen weekend was het zover: De Aegir Lentesprint. Het harde werken en de lange voorbereiding van de Lentesprint commissie voor dit weekend heeft ertoe geleid dat onze eigen wedstrijd een enorm succes is geworden waar we als vereniging ontzettend trots op mogen zijn.

De wedstrijd werd op de zaterdag helaas wat geteisterd door de wind. Hierdoor werd er alleen 's ochtends geroeid in timetrials. Het eerste blok op zaterdag werd gestart door de eerstejaars heren ploegen die de bakboordbokaal starten. De beste Aegir-tijd werd neergezet door de mannen van Fors, welke met een tijd van 1:46,4 verdienstelijk vierde werden in hun poule. Bovendien kwamen ook de dames TopC4+'en aan bot. Dames 1 en 2 werden respectievelijk 6e en 14e in hun veld. Tot slot werd er ook geroeid door mej. Smit, mej. Van Beuningen, mej. Quinn en mej. De Boer. Onder aanvoering van hun stuurvrouw mej. Gleichman wisten zij de eerste taart van het weekend voor Aegir binnen te slepen!

Na een fantastische partij op Aegir waar de KNSRB en andere verenigingen hebben kunnen proeven van alle mooie gekkigheid, werd er op zondag geroeid zoals gepland. Deze dag begon met de eerstejaars damesploegen in de bakboordbokaal. De beste prestatie binnen deze bokaal kwam van Meja, welke de A-finale wisten te halen in poule 1. De TopC4+ heren kwamen ook in actie. Beide ploegen hebben grote stappen gemaakt ten opzichte van de HOT, gezien heren 1 2e werd in de B-finale, en heren 2 4e in de A-finale.

Tenslotte werd er ook door de ouderejaars sectie volop geroeid. Allereerst waren er 3 Aegir ploegen die startten in het Lustrum C4+ veld. Deze werd uiteindelijk gewonnen door mej. Jansen, dhr. Koopman, dhr. Smitt en mej. Vonk. Daarnaast waren er maar liefst 5 Aegir-ploegen die startten in het H4+ veld. De concurrentiestrijd was dus moordend, maar uiteindelijk wisten dhr. Mars, dhr. Homan, dhr. Hilhorst, dhr. Ganzevoort en mej. Hulshof alles en iedereen achter te laten en zo hun veld te winnen. Tot slot was ook in het Mix2x veld de aanwezigheid van Aegir-combi’s groot. 5 Aegir boten en 1 combi boot gingen de strijd met elkaar aan. Op een fractie van 0,4 seconden wisten dhr. Van Soest en onze Praeses mej. Anema de combinatie van mej. Veldhuis en mej. Roks te verslaan in een spannende race en zo de vierde taart voor Aegir binnen te hengelen.

Al met al kunnen we dus met trots terugkijken op deze Lentesprint editie vol met Aegir roeigeweld! Ik wil nogmaals de Lentesprint commissie enorm bedanken voor de organisatie van deze wedstrijd.

Opdat Aegir naast de Lentesprint ook de Varsity wint!

DSC07203